Youghurtis
Jordbæryoghurtis med kokoskniplingekager . 6 personer
Jordbæryoghurtis: ½ kg danske jordbær . 75 gr. flormelis . ¼ ltr. yoghurt naturel 1 dl. fløde
Pynt: Mørk chokolade.
Kokoskniplingekager: 50 gr. kokosmel . 50 gr. smør . 50 gr. flormelis . 2 tsk. hvedemel 1 spsk. fløde
Tilberedning: Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 6 flotte til pynt. Blend resten af jordbærrene sammen med flormelis, yoghurt og piske- fløde, til bærrene er fintdelte. Kom isen i fryseren og rør jævnligt under indfrysningen. Lad isen stå en ½-1 time i køleskabet inden servering. Bland ingredienserne til kokoskniplingekagerne i en gryde og varm det op til kogepunktet. Sæt 1 tsk. dej, med god afstand, på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk kagen flad. Bag kagerne ved 175 gr. celsius i ca. 8 min. Der bliver ca. 12 kager. Dyp de 6 jordbær i smeltet chokolade. Anret iskugler imellem 2 kager og pynt med et chokoladejordbær.
|