Tiramisu
Jordbær Tiramisu - 6 personer
Tiramisu: ½ kg danske jordbær . 1 dl. appelsinsaft . 2 spsk. Cointreau . 12 lady fingers (savoiardi) . 2 spsk. sukker . 1 tsk. vanillesukker . 250 gr. mascarpone . 1 dl. fløde 2 æggehvider . reven chokolade
Tilberedning: Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 1/5 del til pynt. Skær jordbærrene i skiver og lad dem trække 15 min. i appelsinsaft og Cointreau. Pisk æggeblommer, sukker, vanillesukker, mascarpone samt piskefløde til en tyk og luftig creme. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i ostecremen. Læg først lady fingers i et stort fad og dernæst de marinerede jordbær. Kom ostecremen hen over og sæt fadet tildækket i køleskabet, gerne til næste dag. Drys med reven chokolade og pynt med resten af jordbærrene.
|