Rabarber
Jordbær med rababerkompot . 4 personer
Jordbær med rabarberkompot: 500 gr. jordbær . 500 gr. vinrabarberstilke . 2½ dl. sukker . 2 dl. vand 1 tsk. hvide peberkorn . 1 laurbærblad
Pynt: 1 tsk. syrnet fløde 9 - eller flødeskum i hver portion.
Tilberedning: Rens rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker. Rens jorsbærrene og skær dem i halve. Kog en lage af vand, sukker, peberkorn og laur- bær. Lad den koge 5 min. Kom jordbær og rabarber i og lad det koge op igen. Tag det af varmen med det samme. Kompotten kan spises til kyllinger eller til stegt vildt. Man kan også servere den i små dybe skåle, isafkølet som dessert, i så fald tilsættes yderligere 2 dl. vand til sukkerlagen. Man kan eventuel pynte med 1 skefuld syrnet fløde 9 eller flødeskum i hver portion.
|