Velkommen > Opskrifter > Koldskål

 

 

Koldskål

Jordbærkoldskål
med sprøde tuillekager - 4 personer


Koldskål:
½ kg danske jordbær . ½ ltr. kærnemælk . ½ ltr. fløde 13% . 75 gr. sukker
½ stang vanilie

Tuillekager:
50 gr. smør . 50 gr. flormelis . 1 æggehvide . 40 gr. hvedemel . 25 gr. mandelflager

Tilberedning:
Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 1/5 del til pynt.
Blend jordbær, kærnemælk, sukker, fløde og vaniliekorn, til bærrene er
findelte. Sæt koldskålen i køleskabet indtil servering. Smelt smørret i
en gryde. Rør flormelis, æggehvide og hvedemel sammen til en glat dej
og rør den lune smør i. Smør dejen tyndt ud på bagepapir i sjove
mønstre, f.eks. et langt bånd og drys med mandelflager.
Bag kagerne ved 175 gr. celsius i ca. 8 minutter og form dem straks.
De lange bånd kan for eksempel snoes som en spiral. Læg dem til af-
køling på en bagerist. Pisk koldskålen igennem lige inden servering,
pynt med jordbær i skiver og server de sprøde kager til.

 

Home Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple Home